Malheureusement cette offre n'est plus active

Business Banker KMO Food & Agri Limburg Leuven à Limbourg

Description du poste

Ben je op zoek naar ...

 

Een commerciële functie waar je het centraal aanspreekpunt bent van professionele klanten en prospecten actief in de food- en agribusiness?

 

Ben je ook iemand die ...

 

 • affiniteit, netwerk of familiale achtergrond in de agro- en voedingssector heeft
 • commercieel gedreven is met oog voor de behoeften van de klant
 • goed in staat is om de activiteiten en de sector van de klanten te begrijpen
 • netwerking hoog in het vaandel draagt
 • analytisch is en zich graag vastbijt in de opbouw van complexe kredietdossiers
 • oplossingsgericht handelt
 • communicatief sterk is
 • een teamplayer is  

 

En beschik je ook over ...

 

 • een masterdiploma of een gelijkwaardige commerciële ervaring
 • een algemene product-, sector- en marktkennis en de kunde deze toe te passen en over te dragen op klanten en collega’s
 • een grondige kennis van alle producten van het segment professionals en een algemene kennis van andere segmenten of bankdomeinen
 • goede kennis van het kredietbeleid van de bank

 

… dan heb je alle troeven om onze nieuwe Business Banker KMO Food & Agri te worden

 

Jouw rol …

De Business Banker KMO Food & Agri fungeert als het centraal aanspreekpunt voor de klanten en prospecten in zijn portefeuille.

Hij/zij is verantwoordelijk voor de proactieve verkoop van alle Professional Banking producten en diensten zoals kredieten, betalingsoplossingen, verzekeringen en digitale oplossingen. De nadruk ligt hierbij op het behandelen van kredietaanvragen die kunnen oplopen tot 2 à 3 mio EUR.

Het type bedrijven waarmee je contacten onderhoudt zijn de moderne land- en tuinbouwbedrijven, loonwerkers, voedingsbedrijven, handelaars in vee, voeders en landbouwmachines, etc.

Hij/zij staat in voor het beheer, uitbreiding van het handelsfonds en de ontwikkeling van de markt via eigen verkoop, de motivatie van en samenwerking met collega’s en heeft een actieve rol in de ontwikkeling en participatie in het netwerk van de agro- & voedingssector in zijn werkgebied.

Het is de bedoeling de rendabiliteit en het marktaandeel van Professional Banking in de productgroepen Lending, Insurance, Payments & Accounts te vergroten.

Hierbij ligt de focus op het streven naar ‘hoofdbankierschap’.

 

Bevoegdheden

 

 • werkt op een gestructureerde wijze aan de benadering en acquisitie van klanten en prospecten
 • staat in voor het beheer en de verdere uitbouw van een eigen klantenportefeuille
 • bezoekt proactief belangrijke stakeholders (accountants, beroepsverenigingen, landbouwscholen ...) om zakelijke samenwerkingsverbanden tot stand te brengen
 • bouwt een uitgebreid netwerk op om nieuwe klanten te werven
 • is aanwezig op alle sectorevenementen (opendeurdagen, beurzen, studiedagen) en is daar ambassadeur van ING Food & Agribusiness Banking
 • beslist over de kredieten binnen zijn bevoegdheden en legt de dossiers voor aan de kredietbeslissers

  

Jouw werkomgeving binnen ING …

Je rapporteert hiërarchisch aan de Manager Business Banking, die rapporteert aan de Head of Professional Banking – Lending van de Zone Oost.

Functioneel werk je onder de leiding van de Head of Food & Agri Business Desk.

Je maakt dan deel uit van het team Business Bankers van de Zone én ook van de Food & Agribusiness Desk dat bestaat uit Business Bankers (Retail), Relationship Managers en Sales & Service Officers (Midcorp). Deze desk is verantwoordelijk voor de commerciële relaties van de bank met alle bedrijven in heel de agro & voedingssector. Zij fungeert tevens als competentiecentrum voor deze sector binnen ING België.

 

ING België is, als eerste directe universele bank, een sterke speler op de Belgische markt. De bank biedt alle cliënten een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal (internet en kantoor) van hun keuze. Tot de cliënten van ING België behoren zowel retail- en privatebankingcliënten als kleine, middelgrote en grote ondernemingen.

 

ING telt wereldwijd 85 miljoen cliënten, van wie 11 miljoen in België en Nederland. Alle cliënten, zowel particulieren, ondernemingen als instellingen, verdienen een kwalitatieve dienstverlening van ING. Deze service wordt enerzijds geleverd via de website van ING en anderzijds via de kantoren en de Relationship Managers.

 

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Lieu
Limbourg
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non

Enregistrez-vous dès maintenant!

Souhaitez-vous postuler en un clic et être averti(e) de nos dernières offres correspondant à vos critères ? Connectez vous en tant qu'étudiant!

Inscription gratuite