Malheureusement cette offre n'est plus active

Junior Project Manager - Mechelen à Vilvoorde

Als Junior Project Manager sta je in voor het zelfstandig of in teamverband coördineren en uitwerken van projecten voor de productie afdelingen van de centrale werkplaats. Je zorgt voor de realisatie van je doelstellingen én beheert de hierbij horende prioriteiten en projectplanningen van zowel jezelf als je projectteam. Je wordt hiervoor begeleid door en rapporteert aan de Senior Manager(s) die instaan voor de coördinatie van de projecten en onderhoudt een systematische communicatie met de verschillende werkplaatsafdelingen.Hierbij heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden: Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen en uitrollen van diverse projecten binnen de Centrale Werkplaats op korte en middellange termijn. Het gaat over ni

Description du poste

Als Junior Project Manager sta je in voor het zelfstandig of in teamverband coördineren en uitwerken van projecten voor de productie afdelingen van de centrale werkplaats. Je zorgt voor de realisatie van je doelstellingen én beheert de hierbij horende prioriteiten en projectplanningen van zowel jezelf als je projectteam. Je wordt hiervoor begeleid door en rapporteert aan de Senior Manager(s) die instaan voor de coördinatie van de projecten en onderhoudt een systematische communicatie met de verschillende werkplaatsafdelingen.

Hierbij heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen en uitrollen van diverse projecten binnen de Centrale Werkplaats op korte en middellange termijn. Het gaat over nieuwe projecten of verbeteringen binnen de divisies Rollend Materieel, Herstelling wisselstukken of Logistiek.
 • Deze projecten kunnen de opstart van nieuwe systemen/processen/werkmethodes/uitrustingen of het optimaliseren van bestaande behelzen. Daarbij sta je mede in voor de continue verbetering van bestaande concepten (efficiëntie, kosten, kwaliteit, betrouwbaarheid) in compatibiliteit met evolutie en noden van de productieprocessen.
 • Je bent centrale contactpersoon voor je eigen projecten en geeft hierbij ook functioneel leiding (zowel direct als indirect) aan je projectmedewerkers.
 • Je biedt a.d.h.v. een projectmatige en methodische aanpak, een volledige klantenondersteuning. Dit omvat o.a. conceptontwikkeling, kosten-batenanalyses, projectplanning, kostenopvolging, prototyping, indienststelling, productie opstart en nazorg van de uitgevoerde projecten.
 • Je zorgt voor het documenteren en het overbrengen van best practices en technische concepten aan zowel het projectteam als de interne klanten, met als doel deze succesvol te implementeren in de operationele omgevingen.
 • Je informeert en analyseert de noden van verschillende stakeholders, onderhoudt een goede communicatie en je streeft steeds een duurzame professionele relatie na.

Momenteel zijn we specifiek op zoek naar:

 • Een Junior Project Manager Rollend Materieel: centraal aanspreekpunt voor en opvolging van lopende productiekettingen, verantwoordelijke voor change management en versiebeheer van onderhoudsprojecten rollend materieel, coördineren van een team o.v.v. continue verbeterprojecten
 • Een Junior Project Manager Methode engineering & automatisatie: coördinatie en uitvoering van transversale verbeterprojecten o.v.v. productiviteit, kwaliteit en kostenefficiëntie met een focus op automatisatie en procesverbetering. Vanuit rol van technisch expert coachen en leiding geven aan projectteams.

Jobnews 38976 H-HR/2020

Jouw profiel...

 • Je beschikt over een bachelor diploma in een technische richting (bv elektromechanica, werktuigbouw, autotechnologie, …) en je hebt minstens 2 jaar ervaring in een projectomgeving in een leidinggevende functie.
 • Of je hebt minstens 7 jaar ervaring in een rol als technisch expert in een project omgeving (process engineering, methods engineering, automation engineering), waarvan minstes 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie.

Technische competenties:

 • Je hebt ervaring in het managen en beheren van verschillende projecten in een complexe, hoogtechnologische omgeving bij voorkeur in een onderhoudswerkplaats
 • Je bent in staat grote datasets te analyseren.
 • Je hebt ervaring met indirect leidinggeven, ervaring met direct leidinggeven is een pluspunt.
 • Je hebt ervaring in SHEQ en kan de belangrijkste ISO-normen in deze domeinen toepassen.
 • Je hebt ervaring in Lean manufacturing en 5S.
 • Je hebt ervaring in het gebruik van SAP.
 • Je hebt uitstekende kennis van de MS Office toepassingen (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint).
 • Je hebt uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands, (communicatievaardigheden in het Frans zijn een pluspunt).
 • Je hebt kennis van de wetgeving in het kader van overheidsopdrachten.

Gedragscompetenties:

 • Je bent resultaatgericht waarbij je steeds op een klantgerichte en ondernemingsbewuste wijze te werk gaat.
 • Je bent een echt teamplayer maar je deinst er ook niet voor terug om zelfstandig te werken.
 • Je bent een kei in het plannen en organiseren, waarbij je ook steeds kostenbewust handelt.
 • Je bent een vlotte communicator zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kan beslissingen nemen en je bent in staat om mensen van deze beslissingen te overtuigen. 
 • Werken in een omgeving die constant in verandering is geeft jou energie.
 • Je bent flexibel in je werkuren om projecten tot een goed einde te brengen

Wij bieden je...

 • Een contract van onbepaalde duur.
 • De mogelijkheid om je talenten te ontplooien en door te groeien.
 • Een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen: jaarpremie, vakantiegeld, maaltijdcheques, ploegenpremie, productiviteitspremie, treinvrijkaart voor het Belgische net.
 • Daarnaast zijn er ook voordelen voor het hele gezin: gratis of aan zeer gunstige tarieven reizen met de trein, voordelige vakantiekampen, terugbetaling speelpleinen. 

Welke stappen doorloop je?

 1. Solliciteer via www.NMBS.be/jobs en voeg jouw CV en motivatie toe.
 2. Nadien doen wij een screening van je CV en motivatie. We kunnen de selectie dus beperken tot die kandidaturen die het meest aansluiten bij het gezochte profiel. 
 3. Indien je kandidatuur weerhouden wordt, zal je uitgenodigd worden voor een gesprek. Ter voorbereiding van dit gesprek, zal je gevraagd worden een onlinepersoonlijkheidsvragenlijst af te leggen. In het gesprek wordt gepeild naar je motivatie, kennis, ervaring, vaardigheden en competenties.
 4. Ben je geslaagd op het gesprek dan volgt er een medisch onderzoek en een loonvoorstel. 
 5. Aanvaard je ons voorstel dan dien je ons enkel nog een uittreksel van je strafregister en je diploma voor te leggen. 
 6. Je bent klaar voor je eerste werkdag!

De directie behoudt zich het recht voor om enkel de kandidaten te selecteren van wie het profiel het best aansluit bij het gevraagde profiel.

De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn.

Ontdek de werkomgeving

NMBS speelt in België een fundamentele rol op het vlak van duurzame mobiliteit. Onze ambitie is om op korte termijn de evidente keuze inzake mobiliteit te worden voor onze klanten. Om dit doel te bereiken, geven we onze klanten een centrale plaats in al onze processen. Die maatschappelijke diversiteit willen we weerspiegeld zien in haar medewerkers. Jouw talenten en enthousiasme, daar draait het om, niet je geslacht, leeftijd, origine of beperking. Een heuse cultuurverandering werd binnen ons bedrijf in gang gezet. Professionalisme, respect, ondernemerschap en samenwerking zijn onze 4 kernwaarden die elk van onze acties beschrijven. Deze waarden vormen het DNA van de NMBS-medewerkers en combineren deskundigheid, moderniteit en verandering.

Ook goesting in deze uitdaging?

We zijn op zoek naar een Junior Project Manager die ons team Centrale Engineering van de directie Technics willen versterken.

Deze directie is belast met de aankoop, de modernisering en het onderhoud van het rollend materieel. Het is haar opdracht om aan de klanten veilig, bedrijfszeker, comfortabel en voldoende materieel ter beschikking te stellen dat aangepast is aan de operationele en commerciële behoeften om hen zo een kwalitatieve dienstverlening te bieden.

Kijk je er naar uit om als junior project manager in onze Centrale Werkplaats mee de toekomstige productieprocessen uit te werken en te implementeren in een uitdagende technische spoorwegomgeving?

Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken voor één van onze teams!

Centrale Engineering is immers een dynamische groep van een 50-tal medewerkers met een breed gamma aan opdrachten en opportuniteiten.(Methods/Process Engineering, Industrial Automatisation, Production Engineering, Product Design).

Het is dus een mooie opportuniteit om actief mee te werken aan de vernieuwingen binnen NMBS. De werkzetel is in Mechelen, vlakbij het station.

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Formation requise
Autres
Lieu
Vilvoorde
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Temps plein/ CDD
Secteur
Autres
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Français

Autres | Temps plein/ CDD | Autres

Enregistrez-vous dès maintenant!

Souhaitez-vous postuler en un clic et être averti(e) de nos dernières offres correspondant à vos critères ? Connectez vous en tant qu'étudiant!

Inscription gratuite