Malheureusement cette offre n'est plus active

Ict Traineeship : Junior SAP ABAP Software Engineer - Brussels à Anderlecht

SAP en ERP zijn de systemen die Infrabel het vaakst gebruikt in zijn belangrijkste operationele processen (Maintenance, Logistics, HR...). Als Junior SAP ABAP Software Engineer speel je dus een essentiële rol in de prestaties van de activiteiten van Infrabel.Concreet heb je de volgende taken: Je analyseert de functionele specificaties (met betrekking tot nieuwe projecten of het evolutieve onderhoud) en je stelt indien nodig mogelijke varianten voor. Op basis van deze functionele analyse zoek je de meest geschikte technische oplossingen volgens de behoefte van de interne klant, de technische vereisten en de geldende regels voor de ontwikkeling van die oplossingen. Je implementeert de door de projectleider gevalideerde oplossing in de SAP-om

Description du poste

SAP en ERP zijn de systemen die Infrabel het vaakst gebruikt in zijn belangrijkste operationele processen (Maintenance, Logistics, HR...). Als Junior SAP ABAP Software Engineer speel je dus een essentiële rol in de prestaties van de activiteiten van Infrabel.

Concreet heb je de volgende taken:

 • Je analyseert de functionele specificaties (met betrekking tot nieuwe projecten of het evolutieve onderhoud) en je stelt indien nodig mogelijke varianten voor.
 • Op basis van deze functionele analyse zoek je de meest geschikte technische oplossingen volgens de behoefte van de interne klant, de technische vereisten en de geldende regels voor de ontwikkeling van die oplossingen.
 • Je implementeert de door de projectleider gevalideerde oplossing in de SAP-omgeving middels ABAP-technologieën alsook andere technologieën met betrekking tot de SAP-omgeving in de verschillende omgevingen (ontwikkeling, acceptatie, productie, ...).
 • Je voert eenheidstesten op deze nieuwe oplossing uit en ziet erop toe dat de integratietests succesvol verlopen.
 • Je verleent derdelijnsondersteuning aan je klanten en lost complexe problemen op.
 • Je geeft regelmatig feedback over de voortgang van je activiteiten aan de projectleider en aan je hiërarchisch verantwoordelijke.

De ontwikkeling-teams van Infrabel zijn vertrouwd met de methodologieën Agile en Scrum en passen ze pragmatisch toe.

Deze job maakt deel uit van het programma ICT Traineeships dat je de kans biedt om kennis te maken met de bedrijfswereld, onze activiteitensector, de verschillende ICT-specialiteiten, en dat je begeleidt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens je traineeship krijg je de kans je competenties en kennis te ontwikkelen en word je een essentiële schakel voor Infrabel. Je maakt kennis met de verschillende specialiteiten van ICT en volgt « on-the-job »-opleidingen. Je wordt zo snel mogelijk betrokken in concrete projecten die essentieel zijn voor de operationele activiteiten van Infrabel.

Jobnews 38233 H-HR 2020.

Jouw profiel...

 • Je hebt een master- of bachelordiploma in informatica of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je zit in het laatste jaar van je studies of je hebt hoogstens 2 jaar ervaring.
 • Het ontwikkelen van IT-oplossingen is voor jou meer dan alleen een job, het is vooral een passie.
 • Voortdurend bijleren werkt motiverend voor jou!
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent een geboren teamspeler.
 • Je communiceert duidelijk en gestructureerd en past je boodschap aan je gesprekspartner aan.
 • Je denkt “out of the box” en je hebt vernieuwende ideeën.
 • Je praat vlot Nederlands of Frans. Je beheerst de andere landstaal of je bent bereid om je kennis van de andere taal op korte tijd bij te schaven. Daarnaast heb je een goede kennis van het technisch Engels.
 • We zien diversiteit als een ware verrijking voor de onderneming. Talent en gedrevenheid zijn de enige criteria die van belang zijn om bij ons aan de slag te gaan.

Wij bieden je...

 • Een boeiende en gevarieerde job bepalend om de prestaties van de activiteiten van Infrabel te verzekeren.
 • In een stabiele onderneming die meebouwt aan een duurzame mobiliteit, op één lijn met de samenleving.
 • Tal van opleidings- en doorgroeimogelijkheden: je bouwt zelf aan je loopbaan.
 • Veel flexibiliteit zodat je een gezonde work-lifebalans vindt.
 • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
 • Gratis met de trein reizen in heel België.

Welke stappen doorloop je?

Solliciteer online > Screening van je cv > We nemen contact met je op > Aanwervingsgesprek > Welkom bij Infrabel!

Heb je een beperking en heb je voor je sollicitatiegesprek redelijke aanpassingen nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn.

Ontdek de werkomgeving

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorinfrastructuur in België. Het spoornet omvat 3.600 km sporen, 5.905 km bovenleiding en 11.769 bruggen en tunnels. Daarnaast regelen we het treinverkeer 24u/24 en 7d/7. Ongeveer 11.000 werknemers helpen meebouwen aan een betrouwbaar en modern spoornet dat beantwoordt aan de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving en bijdraagt tot een duurzame samenleving.

I-ICT ondersteunt de directies van Infrabel om alle IT- en telecomonderdelen uit te bouwen, te leveren, in dienst te stellen, te beheren en te onderhouden om het spoornetwerk te beheren.

Ons competentiecentrum SAP was het eerste centrum in België en het 14e ter wereld dat in 2010 de SAP-certificering « Advanced » kreeg. Dankzij die certificering zijn we mee met de allerlaatste technologische ontwikkelingen in SAP. In november 2016 ontvingen we bovendien van SAP het internationale certificaat van beste CCOE (Customer Center Of Expertise) op het vlak van innovatie!

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Formation requise
Autres
Lieu
Anderlecht
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Temps plein/ CDD
Secteur
Ingénieurie mécanique
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Français

Ingénieurie mécanique | Temps plein/ CDD | Autres

Enregistrez-vous dès maintenant!

Souhaitez-vous postuler en un clic et être averti(e) de nos dernières offres correspondant à vos critères ? Connectez vous en tant qu'étudiant!

Inscription gratuite