Malheureusement cette offre n'est plus active

Ict Traineeship : Junior SAP BC Engineer – Netweaver - Brussels à Dendermonde

SAP en ERP zijn de systemen die Infrabel het vaakst gebruikt in zijn belangrijkste operationele processen (Maintenance, Logistics, HR...). Als Junior SAP BC Engineer - Netweaver speel je dus een essentiële rol in de prestaties van de activiteiten van Infrabel.Om de optimale werking van alle SAP-systemen te verzekeren, werkt het team ERP Architecture nauw samen met de teams die belast zijn met het beheer van de servers, het netwerk, ... We zijn op zoek naar een Junior SAP BC Engineer - Netweaver om dit team te versterken.  Deze functie steunt op 3 grote assen: de monitoring van de systemen, de geplande taken en het beheer van incidenten.Meer bepaald: Voor de monitoring houd je permanent toezicht op de goede prestaties van de SAP-systemen. W

Description du poste

SAP en ERP zijn de systemen die Infrabel het vaakst gebruikt in zijn belangrijkste operationele processen (Maintenance, Logistics, HR...). Als Junior SAP BC Engineer - Netweaver speel je dus een essentiële rol in de prestaties van de activiteiten van Infrabel.

Om de optimale werking van alle SAP-systemen te verzekeren, werkt het team ERP Architecture nauw samen met de teams die belast zijn met het beheer van de servers, het netwerk, ... We zijn op zoek naar een Junior SAP BC Engineer - Netweaver om dit team te versterken.  Deze functie steunt op 3 grote assen: de monitoring van de systemen, de geplande taken en het beheer van incidenten.

Meer bepaald:

 • Voor de monitoring houd je permanent toezicht op de goede prestaties van de SAP-systemen. Wanneer je een incident vaststelt op een van de systemen, neem je de nodige bijsturende maatregelen om het incident zo spoedig mogelijk op te lossen. Je neemt zo nodig contact met collega’s van andere teams om de meest geschikte oplossing te vinden. Ten slotte documenteer je het incident om achteraf te kunnen nagaan welke acties werden ondernomen om het incident op te lossen.
 • Voor het beheer van de geplande taken ben je betrokken in verschillende projecten:

        - Je krijgt een aanvraag binnen via je tweedelijnscollega’s;

        - Je voert een analyse uit om te bepalen welke stappen moeten worden genomen om de aanvraag uit te voeren.

        - Je plant de datum waarop de gevraagde interventie wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de andere getroffen teams.

        - Je voert indien nodig een testfase uit om na te gaan of het project zal slagen.

        - Je documenteert elke fase van je voorbereiding.

 • Voor de incidentenafhandeling ontvang je een alarmmelding van een incident via de monitoring of via een gebruiker van het systeem. Je pleegt overleg met je verantwoordelijke om het probleem zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Indien nodig zorg je eerst voor een tijdelijke oplossing (workaround) en onderzoek je nadien het incident om een definitieve oplossing te vinden voor het probleem.
 • Je gaat steeds proactief te werk om ervoor te zorgen dat de SAP-systemen optimaal werken en de gebruikers kunnen rekenen op een transparante dienstverlening.
 • Je geeft regelmatig feedback over de voortgang van je activiteiten aan de projectleider en aan je hiërarchisch verantwoordelijke.
 • Gezien de aard van het werk worden bepaalde taken soms buiten het normale uurrooster uitgevoerd. Je neemt via een beurtrolsysteem dus ook deel aan de wachtdienst om ervoor te zorgen dat de systemen ‘s nachts en in de weekends steeds beschikbaar zijn.

De ontwikkeling-teams van Infrabel zijn vertrouwd met de methodologieën Agile en Scrum en passen ze pragmatisch toe.

Deze job maakt deel uit van het programma ICT Traineeships dat je de kans biedt om kennis te maken met de bedrijfswereld, onze activiteitensector, de verschillende ICT-specialiteiten, en dat je begeleidt in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens je traineeship krijg je de kans je competenties en kennis te ontwikkelen en word je een essentiële schakel voor Infrabel. Je maakt kennis met de verschillende specialiteiten van ICT en volgt « on-the-job »-opleidingen. Je wordt zo snel mogelijk betrokken in concrete projecten die essentieel zijn voor de operationele activiteiten van Infrabel.

Jobnews 38231 H-HR 2020.

Jouw profiel...

 • Je hebt een master- of bachelordiploma in informatica of gelijkwaardig.
 • Je zit in het laatste jaar van je studies of je hebt hoogstens 2 jaar ervaring.
 • Het ontwikkelen van IT-oplossingen is voor jou meer dan alleen een job, het is eerst en vooral een passie.
 • Voortdurend bijleren werkt motiverend voor jou!
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent een geboren teamspeler.
 • Je communiceert duidelijk en gestructureerd en past je boodschap aan je gesprekspartner aan.
 • Je denkt “out of the box” en je hebt vernieuwende ideeën.
 • Je praat vlot Nederlands of Frans. Je beheerst de andere landstaal of je bent bereid om je kennis van de andere taal op korte tijd bij te schaven. Daarnaast heb je een goede kennis van het technisch Engels.

We zien diversiteit als een ware verrijking voor de onderneming. Talent en gedrevenheid zijn de enige criteria die van belang zijn om bij ons aan de slag te gaan.

Wij bieden je...

 • Een boeiende en gevarieerde job bepalend om de prestaties van de activiteiten van Infrabel te verzekeren.
 • In een stabiele onderneming die meebouwt aan een duurzame mobiliteit, op één lijn met de samenleving.
 • Tal van opleidings- en doorgroeimogelijkheden: je bouwt zelf aan je loopbaan.
 • Veel flexibiliteit zodat je een gezonde work-lifebalans vindt.
 • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
 • Gratis met de trein reizen in heel België.

Welke stappen doorloop je?

Solliciteer online > Screening van je cv > We nemen contact met je op > Aanwervingsgesprek > Welkom bij Infrabel!

Heb je een beperking en heb je voor je sollicitatiegesprek redelijke aanpassingen nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn.

Ontdek de werkomgeving

Infrabel bouwt, onderhoudt en vernieuwt de spoorinfrastructuur in België. Het spoornet omvat 3.600 km sporen, 5.905 km bovenleiding en 11.769 bruggen en tunnels. Daarnaast regelen we het treinverkeer 24u/24 en 7d/7. Ongeveer 11.000 werknemers helpen meebouwen aan een betrouwbaar en modern spoornet dat beantwoordt aan de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving en bijdraagt tot een duurzame samenleving.

I-ICT ondersteunt de directies van Infrabel om alle IT- en telecomonderdelen uit te bouwen, te leveren, in dienst te stellen, te beheren en te onderhouden om het spoornetwerk te beheren.

Ons competentiecentrum SAP was het eerste centrum in België en het 14e ter wereld dat in 2010 de SAP-certificering « Advanced » kreeg. Dankzij die certificering zijn we mee met de allerlaatste technologische ontwikkelingen in SAP. In november 2016 ontvingen we bovendien van SAP het internationale certificaat van beste CCOE (Customer Center Of Expertise) op het vlak van innovatie!

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Formation requise
Autres
Lieu
Dendermonde
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Temps plein/ CDD
Secteur
Ingénieurie mécanique
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Français

Termonde | Ingénieurie mécanique | Temps plein/ CDD | Autres

Enregistrez-vous dès maintenant!

Souhaitez-vous postuler en un clic et être averti(e) de nos dernières offres correspondant à vos critères ? Connectez vous en tant qu'étudiant!

Inscription gratuite