Malheureusement cette offre n'est plus active

Stafdienst Studenten: Studiebegeleiding FEB, Leuven

De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) is één van de 15 faculteiten van de KU Leuven. Haar professoren, onderzoekers en medewerkers zetten zich dagelijks in voor hoogstaand onderwijs en leggen zich toe op innoverend en vaak baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en op adviesverlening aan beleidskringen en bedrijfswereld. De faculteit biedt opleidingen aan op vier campussen, gevestigd in Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Leuven. De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen zoekt een praktijkassistent Wiskunde en Informatica voor de Stafdienst Studenten: Studiebegeleiding op campus Leuven. Deze stafdienst staat in voor de begeleiding van de studenten voornamelijk in de eerste fase van de bacheloropleiding.Je beschikt over sterke

Description du poste

De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) is één van de 15 faculteiten van de KU Leuven. Haar professoren, onderzoekers en medewerkers zetten zich dagelijks in voor hoogstaand onderwijs en leggen zich toe op innoverend en vaak baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en op adviesverlening aan beleidskringen en bedrijfswereld. De faculteit biedt opleidingen aan op vier campussen, gevestigd in Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Leuven. De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen zoekt een praktijkassistent Wiskunde en Informatica voor de Stafdienst Studenten: Studiebegeleiding op campus Leuven. Deze stafdienst staat in voor de begeleiding van de studenten voornamelijk in de eerste fase van de bacheloropleiding.

 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en een doorgedreven vakinhoudelijke kennis en beschikt daarom bij voorkeur over een diploma master in de wiskunde, master in de informatica, master in de fysica, master in de ingenieurswetenschappen, master handelsingenieur of master handelsingenieur in de beleidsinformatica.
 • Je hebt een duidelijke interesse voor onderwijs of beschikt over vakdidactische expertise.
 • Je bent geduldig en studentgericht. Je kan studenten motiveren bij het ontwikkelen van een goede studiehouding en studiemethode.
 • Je kan goed in teamverband werken.
 • Je neemt graag initiatief, en wil dit toepassen in het organiseren en aanbieden van een stimulerende leeromgeving.
Studiebegeleiding van bachelorstudenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) houdt het volgende in:
 • In de rol van studiebegeleider help je studenten, voornamelijk in het eerste jaar van de bacheloropleiding, bij het verwerken van de leerstof van het opleidingsonderdeel ‘Wiskunde voor Economen’ en ‘Grondslagen van de beleidsinformatica’.
 •  Binnen een didactisch team verstrek je vanuit een doorgedreven vakinhoudelijke en vakdidactische expertise onderwijs aan (instromende) studenten binnen een aangepaste leeromgeving. Je bent verantwoordelijk voor werkcolleges en monitoraatsessies, waarbij de leerstof herhaald en ingeoefend wordt.
 •  Je ontwikkelt een aanbod van aanbod- en vraaggestuurde studiebegeleiding en leerprocesbegeleiding/coaching van (instromende) studenten, in wisselwerking met de andere FEB-campussen en andere dienstverleners. 
 •  Je ontvangt studenten met individuele vragen, zowel inhoudelijk als op het vlak van studievaardigheden (methode en planning).
 •  Je bent betrokken bij de hele evaluatiecyclus van de betreffende vakken: examen (of andere tussentijdse evaluaties) opstellen, logistiek, toezicht, quoteren en de inzage- en feedbackmomenten.
 •  Je bent deel van een team van studiebegeleiders die naast de vakinhoudelijke en leerprocesbegeleiding ook eerstelijnsadvies geven aan studenten bij het maken van weloverwogen keuzes tijdens hun studieloopbaan. 
 •  Je neemt actief deel aan opleidingen en initiatieven i.v.m. onderwijsvernieuwing, onderwijstechnologie en activering en begeleiding van studenten.

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Formation requise
Autres
Lieu
Leuven
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Temps plein/ CDD
Secteur
Autres
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Français

Autres | Temps plein/ CDD | Autres

Enregistrez-vous dès maintenant!

Souhaitez-vous postuler en un clic et être averti(e) de nos dernières offres correspondant à vos critères ? Connectez vous en tant qu'étudiant!

Inscription gratuite