Safety Data Sheet Medewerker à Antwerpen

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 89.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen. SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Binnen onze divisie Industries & Environment hebben we o.a. een toonaangevend advies- en studiebureau dat gespecialiseerd is op het vlak van industrieel milieubeleid en veiligheidsstudies. We zoeken dus naar constructi

Description du poste

Dankzij vele jaren ervaring kunnen we bogen op grote deskundigheid met vraagstukken omtrent milieu- en personenveiligheid en de classificatie van stoffen in de juiste categorie. SGS was actief betrokken bij de ontwikkeling van SDS en is toonaangevend op het gebied van de regulering van classificatie en etikettering voor de registratie, evaluatie, autorisatie en indamming van chemische stoffen (REACH).

Onze consultants volgen nauwgezet alle aanpassingen op aan SDS volgens REACH en CLP zodat de producten van onze klanten steeds voldoen aan de nieuwste vereisten.

In het kader van de naleving van de Europese CLP-verordening (classificatie, etikettering en verpakking ) adviseer je als Product Safety Specialist onze klanten over de declaratie van potentieel gevaarlijke chemische stoffen en milieuvriendelijke ingrediënten in hun producten.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van product safety projecten voor onze klanten. Het betreft o.a. de opmaak van SDS-documenten (Safety Data Sheet), REACH registraties, enz.
  • Je hebt veelvuldig telefonisch contact met onze klanten, overheidsdiensten en leveranciers.
  • Tot slot sta je in voor een aantal algemene administratieve taken (rapporten samenstellen, informatie verzamelen, ...).
  • Tijdens de opleidingsperiode zal je werken op ons hoofdkantoor in Antwerpen, maar eens je de nodige routine in je vingers hebt gekregen, kan je ook thuis werken of op één van onze andere locaties (Melsele, Olen, …).

Je bezit een diploma van Master of Bachelor in een wetenschappelijke richting zoals chemie, biochemie, industriële wetenschappen, milieuadministratie, biologie, biomedische laboratoriumtechnologie, ...

Enige relevante werkervaring met REACH, CLP of SDS is uiteraard een sterk pluspunt.

Excel en Word kennen geen geheimen meer voor jou.

Je hebt een vlotte pen en babbel waardoor je op een duidelijke en overzichtelijke manier kan rapporteren in het Nederlands en het Engels (zowel schriftelijk als telefonisch). Verder ben je ook allergisch aan schrijffouten.

Zelfstandigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust en assertiviteit zijn jouw voornaamste troeven.

Uiteraard ben je ook een zeer betrokken, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.

Informations supplémentaires

Statut
Actif
Formation requise
Grade de Master
Lieu
Antwerpen
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Télétravail
Date de publication
01-06-2022
Secteur
Sciences
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Néerlandais

Sciences | Télétravail | Grade de Master

Postuler maintenant

Partager cette offre