Malheureusement cette offre n'est plus active

Prevention Advisor Level 1 à Brussel

Originele vacature is te vinden op StepStone.be – Vind gelijkaardige jobs, informatie over werkgevers en carrièretips op StepStone.be!

Description du poste

Smals zoekt een enthousiaste en gedreven preventieadviseur die zal instaan voor de veiligheid en het welzijn van de werknemers. Als preventieadviseur ben je verantwoordelijk voor het preventiebeleid en verleen je advies over het welzijnsbeleid in de onderneming.
- Je creëert een cultuur van preventie binnen de organisatie. Je bouwt sterke werkrelaties op met de verschillende stakeholders en sensibiliseert de betrokken partijen.
- Je werkt mee aan een globaal preventiebeleid en het jaaractieplan.
- Je identificeert, evalueert en rapporteert mogelijke risico’s in het kader van een veilige werkomgeving.
- Je ontvangt en informeert de medewerkers die, in het kader van de wet inzake ‘psychosociale risico’s op het werk’ (bv pesten op het werk), contact met jou opnemen.
- Je waakt over de beveiliging voor zowel de gebouwen als de datacenters en de installatie van nieuwe beveiligingssystemen. Je past hierbij alle wettelijke en reglementaire bepalingen toe.
- Je stelt sensibiliseringscampagnes op voor het personeel en organiseert audits en inspecties om de preventieve en correctieve acties op te volgen.
- Je bezoekt de verschillende werkplekken binnen Smals en identificeert de risico’s. Aan de hand hiervan sta je in voor de uitwerking en de aanpassingen van de procedures.
- Je adviseert bij de keuze van de werkmiddelen (bv: ergonomie in de stoelen en tafels) als deel van het algemeen welzijnsbeleid en de individuele veiligheid. Mogelijks geef je opleiding over het ergonomisch gebruik van deze werkmiddelen.
- Je neemt deel aan het onderzoek bij arbeidsongevallen en stelt maatregelen voor om het aantal ongevallen te reduceren.

Je behaalde het diploma van preventieadviseur niveau 1. Een eerste relevante ervaring op het gebied van preventie is een troef.
Je draagt preventie en welzijn hoog in het vaandel. Je bent bereid je kennis verder aan te scherpen en je te verdiepen in veiligheid op de werkvloer en de wetgeving rond die materie.
Je hebt sterke skills in communicatie, je kan goed luisteren en overtuigend communiceren en sensibiliseren.
Je spreekt vloeiend Nederlands en je hebt een goede kennis van het Frans.
Je bent assertief, neutraal en objectief.
Tenslotte kan je goed overweg met het Office-pakket.

Informations supplémentaires

Statut
Inactif
Formation requise
Grade de Master
Lieu
Brussel
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Thuiswerk
Secteur
Autres
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Néerlandais

Autres | Thuiswerk | Grade de Master