Milieucoördinator B à Antwerpen

When you need to be sure, dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid. Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit. Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen. SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Binnen onze divisie Industries & Environment hebben we o.a. een toonaangevend advies- en studiebureau dat gespecialiseerd is op het vlak van industrieel milieubeleid en veiligheidsstudies. We zoeken dus naar construct

Description du poste

De Vlaamse overheid wil bedrijven aansporen tot het invoeren van duurzame productiepatronen en tot het beheersen van de milieubelasting in al haar aspecten. Als milieucoördinator waak je o.a. over de naleving van de milieuregelgeving, voer je bedrijfsrondgangen uit, zorg je voor de nodige verslaggeving en controleer je of de verplichte emissiemetingen van afvalwater, lucht, enz. gebeuren. Op die manier draag jij je steentje bij aan een duurzaam milieubeleid bij onze industriële klanten.

Een greep uit jouw takenpakket:

  • Je geeft professioneel milieu-advies aan onze klanten en volgt de wettelijke verplichtingen op in het kader van extern milieucoördinatorschap. Je maakt voor hen de nodige rapporten en jaarverslagen op.
  • Je bent regelmatig op de baan in heel Vlaanderen en checkt ter plaatse of onze klanten (benzinestations, inzamelaars gevaarlijk afval, centra voor autodepollutie, enz.) voldoen aan de wettelijke milieuvoorschriften (aanwezigheid overvulbeveiliging, aarding, keuringsattest, …).
  • Je houdt afvalstoffenregisters bij en kijkt toe op de naleving van de meldingsplicht over afvalstoffen.
  • Verder begeleid je onze klanten doorheen de bijhorende administratieve procedures en zorg je ervoor dat alle milieuvergunningsaanvragen tot in detail zijn uitgewerkt.
  • Daarnaast werk je op bepaalde momenten ook mee aan de ETS-verificatie (Emission Trading System) van onze industriële klanten.

Naast een Bachelor of Master diploma in een wetenschappelijke richting (chemie, milieu, biologie, geologie, …), bezit je een attest van Milieucoördinator B.

Een erkenning als milieucoördinator en/of relevante werkervaring in het geven van milieu-advies en het maken van milieustudies is uiteraard een groot pluspunt.
 

Je hebt een vlotte pen waardoor je op een duidelijke en overzichtelijke manier kan rapporteren in het Nederlands en het Engels. Verder ben je ook allergisch aan schrijffouten.

Zelfstandigheid, analytisch inzicht, verantwoordelijkheid, nauwkeurigheid, werklust en assertiviteit zijn jouw voornaamste troeven.

Uiteraard ben je ook een zeer betrokken, communicatief, gedreven en stressbestendig persoon die voor elk probleem een oplossing vindt.

Informations supplémentaires

Statut
Actif
Formation requise
Grade de Master
Lieu
Antwerpen
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Temps plein/ CDD
Date de publication
29-05-2022
Secteur
Sciences
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Néerlandais

Sciences | Temps plein/ CDD | Grade de Master

Postuler maintenant

Partager cette offre