Retail Banker Savings & Investments Gent à Flandre Orientale

Retail Banker Savings &... Contract van onbepaalde duur, functieklasse...   Jouw rol en...   Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van klanten en prospecten op de belangrijkste momenten in hun...

Description du poste

Retail Banker Savings & Investments

Contract van onbepaalde duur, functieklasse 14

 

Jouw rol en werkomgeving

 

Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van klanten en prospecten op de belangrijkste momenten in hun leven, vooral wat betreft onze spaar- en beleggingsproducten.

 Je werkt in verschillende kantoren. Je werkt 37 uur/week (glijdende uren) en houdt rekening met onze klantbelofte bij de organisatie van je agenda. Je rapporteert aan de Team Lead Investments Oost-Vlaanderen.

 

Je voornaamste verantwoordelijkheden

Je onderhoudt een onberispelijke commerciële relatie met je klanten en je expertise is een zeer grote troef.

 • Je staat de klanten en prospecten professioneel te woord met advies op maat.
 • Tijdens het gesprek zoek en concretiseer je alle spaar- en beleggingsmogelijkheden voor de particuliere/zakelijke cliënten en prospecten, met bijzondere aandacht voor cross-buy met het oog op de verkoopdoelstellingen van de bank. Je neemt de verantwoordelijk op om vers kapitaal en nieuwe klanten aan te trekken, evenals om de financiële winsten te vergroten. In dit licht benader je onze bestaande klanten in naam van ING en je prospecteert bij niet-klanten.
 • Je stelt de mogelijke klanten voor Personal en Private Banking voor aan de respectievelijke Connected Bankers voor (d.w.z. de Personal Banker of de Private Banker).
 • Je anticipeert op de klantbehoeften en verstrekt advies voor de belangrijkste momenten in hun leven: overlijden, voorbereiding pensioen, enz.
 • Je gaat op zoek naar kredietmogelijkheden.

Je bouwt een professioneel netwerk op, onderhoudt deze contacten en breidt jouw netwerk verder uit met het oog op nieuwe verkoopcontracten en extra klanten voor de ING-kantoren.

 • Je spoort verkoopmogelijkheden op en zet deze om in concrete verkopen.
 • Je onderneemt actie tijdens ING-initiatieven om verkopen te realiseren.
 • Je neemt spontaan contact op met klanten en prospecten op basis van marketinginzichten en CRM.

Je beheert de digitale kanalen en de alternatieve contactpunten op afstand, je toont je klanten hoe ze te gebruiken en zorgt waar nodig voor extra omkadering.

 • Je stelt de directe kanalen en de kanalen op afstand voor: Mobile Banking, website, Home’Bank, Business’Bank, Self’Bank, e-Wall, Competence Centers en de teams van Client Services.
 • Je maakt de klanten en prospecten warm voor de digitale kanalen en alternatieve contactpunten op afstand. Je beschikt over de pedagogische vaardigheden om het gebruik van deze kanalen aan te moedigen.
 • Je hebt bijzondere aandacht voor de specifieke onlinediensten voor de professionele klanten en voor de kredietverlening via het Business Credit Center.

 

Wij zijn op zoek naar

Een collega die niet bang is om ervoor te gaan en die resultaten boekt, die enthousiast is bij het idee om anderen te helpen slagen en die altijd een stap voorsprong heeft. Met andere woorden: je stelt alles in het werk om nieuwe ideeën te verwezenlijken en gaat uitdagingen aan in een complexe en voortdurend veranderende omgeving. Je werkt graag in team, luistert naar anderen en investeert in de anderen om gemeenschappelijke doelstellingen te realiseren. Je stelt gevestigde situaties in vraag en streeft naar creatieve oplossingen voor problemen.      

 

Als Retail Banker Savings & Investments heb je ook het volgende nodig:

 • Een bachelor of gelijkwaardig door relevante ervaring;
 • Ervaring in de verkoop van spaarproducten, complexe beleggingsoplossingen en recurrente spaarplannen;
 • Kennis van de financiële markt en fiscaliteit aangaande beleggingen;
 • Goede kennis van het Engels en grondige kennis van een van de landstalen. Kennis van een extra landstaal kan handig zijn (afhankelijk van de regio);
 • Een optimale organisatie van je werk, zodat je je tijd efficiënt verdeelt over de verschillende activiteitendomeinen.

 

Ons aanbod

Een duidelijke doelstelling, een uniek aanbod en een flexibel loonpakket met tal van andere voordelen: 

 • persoonlijke ontplooiing en een stimulerende job met talloze mogelijkheden om je eigen ambities waar te maken; 
 • een informele en dynamische omgeving met innovatieve collega’s die je initiatieven steunen;
 • Een progressieve en flexibele manier van werken, waarbij vernieuwende ideeën het winnen van conventionele ideeën.
 • Binnen de afdeling Retail Clients kun je bovendien rekenen op heel wat mogelijkheden om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling met: 
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen en opleidingen;
 • Stimulerende projecten en een intensief leertraject

 

 

Wij herdefiniëren bankieren. En jij?

Nooit eerder was het zo interessant om bij ING te werken. We varen een nieuwe koers, waarbij onze klanten centraal staan. Tijdens deze reis laten we ons leiden door de technologie en door intelligente en vastbesloten mensen. Onze klanten voelen dat onze medewerkers hen helpen om zowel privé als professioneel een stapje vóór te hebben. Daar zijn wij trots op!

 

Informations supplémentaires

Statut
Actif
Lieu
Flandre Orientale
Date de publication
23-06-2022
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non

Postuler maintenant

Partager cette offre