De Stad Brussel is op zoek naar een diergeneeskundig inspecteur (M/V/X)

De algemene missie van het Departement Stedenbouw bestaat erin een ontwikkelingsvisie van het grondgebied van de Stad Brussel te bepalen en uit te dragen, die o. a. doelstellingen opneemt met betrekking tot een verstandig beheer van middelen, koolstofneutraliteit, klimaatbestendigheid en polycentrisme. Het departement ontwikkelt eveneens uitvoeringsstrategieën van deze visie door middel van plannen en reglementen (waaronder mobiliteit en parkeren), van stedelijke vernieuwingsprogramma’s, herinrichting van openbare en groene ruimten, en milieuprojecten. Het beheert o.a. de stedenbouwkundige vergunningen en de milieuvergunningen, de controle inzake desbetreffende overtredingen, openbare veiligheid en gezondheid. Originele vaca

Description du poste

MISSIE

 

Je controleert de hygiëne van de voedingswaren in horecazaken, handelszaken en op de markten die zich bevinden op het grondgebied van de Stad Brussel.

Je hebt zowel een preventieve als een repressieve rol te vervullen tegenover de uitbaters van deze zaken met als doel de verbruiker te beschermen tegen gezondheidsrisico’s. Je geeft advies en aanbevelingen over dierenwelzijn.

 

Je werkt in een gedeeld kantoor onder leiding van de adjunct technisch directeur. Je werkt samen met interne diensten van de Stad en met de politie en de brandweer. Je mag leden van het intergemeentelijk laboratorium vergezellen tijdens inspecties.

Deze functie is een combinatie van kantoor- en veldwerk. Er kan een beroep op jou worden gedaan voor dringende opdrachten en opdrachten buiten de kantooruren.

 

 

TAKEN

  • Je controleert de naleving van de hygiëneregels voor voedingswaren in de horeca- en handelszaken, maar ook op markten, tijdelijke evenementen. Je ziet toe op het welzijn van dieren en inspecteert keukens en hun gebouwen.
  • Je maakt verslagen op van de uitgevoerde inspecties
  • Je geeft een doorslaggevend advies over de vergunningen voor het openen of overnemen van HORECA-inrichtingen, alsmede over de vergunning. Je geeft advies aan andere diensten op het gebied van dierenwelzijn.
  • Je controleert de naleving van de hygiënenormen in het kader van aanvragen tot opening of overname van HORECA-inrichtingen
  • Je raadpleegt informatiekanalen om op de hoogte te blijven van de Europese en Belgische wetgeving inzake levensmiddelen.

Je informeert de politie in geval van een epizoötie over de te nemen maatregelen. Je speelt een rol bij de bewustmaking en de ondersteuning van de handelaars


VEREIST DIPLOMA

Je bent in het bezit van een master diergeneeskunde

Indien je je diploma behaald hebt in het buitenland, is op enkele uitzonderingen na, een gelijkwaardigheidserkenning door NARIC-Vlaanderen nodig 

 

 

  • Je bent vertrouwd met de wetgeving over voedselhygiëne en traceerbaarheid van levensmiddelen
  • Je hebt kennis van microbiologie
  • Je bent op de hoogte van de organoleptische eigenschappen van voedsel
  • Je hebt een vlotte pen en hebt een gezonde dosis overredingskracht
  • Je communiceert vlot in het Nederlands en het Frans

Informations supplémentaires

Statut
Actif
Formation requise
Grade de Master
Lieu
Brussel
Heures de travail par semaine
8 - 40
Type de Contrat
Télétravail
Date de publication
09-06-2022
Secteur
Santé / Médecine / Paramédical
Permis de conduire BE/EU exigé
Non
Voiture exigée
Non
Lettre de motivation exigée
Non
Langues
Néerlandais

Santé / Médecine / Paramédical | Télétravail | Grade de Master

Postuler maintenant

Partager cette offre